Wie ben ik?

Mijn naam is Margit van Dam en ik ben geboren in 1966. Ik ben moeder van een prachtige dochter.

Ik ben gediplomeerd docente Kinder- en Jongerenyoga, Kindercoach en Ademtherapeut. Tevens geef ik Hatha Yoga aan volwassenen, waaronder ook ouderen, bij Yogadarshana. Daarnaast ben ik parttime werkzaam als senior purser bij de KLM.Door mijn werkzaamheden met kinderen, waaronder reeds vele jaren Kinder- en Jongerenyoga en vrijwilligerswerk op scholen, heb ik diverse ervaringen opgedaan waardoor ik een goed beeld heb gekregen van kinderen en jongeren en wat hen bezig houdt.

Kinderen zijn puur en oprecht en ik vind het prachtig om te zien hoe elk kind zichzelf is, de wereld aanschouwt en zichzelf ontwikkelt. Er zijn allerlei prikkels, onzekerheden en andere omgevingsfactoren die onze kinderen beïnvloeden, waardoor het voor hen soms ook moeilijk kan zijn om zichzelf te zijn en te ontspannen. Al op jonge leeftijd worden kinderen uitgedaagd en zullen zij kleine en grote ‘moeilijkheden’ tegenkomen. Al deze ervaringen horen nu eenmaal bij het leven en ik vind het belangrijk dat kinderen hier goed mee leren omgaan. Hierdoor komen zij zelfbewust, vol zelfvertrouwen, respectvol en gelukkig in het leven te staan en ontdekken zij wat voor hen belangrijk is. Als een kind zich thuis voelt bij zichzelf en tevreden is, zal het gelukkig zijn in het contact met zijn of haar omgeving.

Graag wil ik kinderen begeleiden in dit proces door middel van het geven van Kinder- en Jongerenyoga en persoonlijke aandacht. Ik kijk naar wat hen bezig houdt en richt me daarop in de lessen. Bij Kinder- en Jongerenyoga staan plezier en welbevinden voorop en ik wil elk kind/elke jongere laten ervaren hoe bijzonder en uniek het is terwijl het onderdeel uitmaakt van een groter geheel. Yoga maakt een ieder bewust van wat voor hem/haar de essentie is.

Mijn introductiekorting

Lessen, leeftijden en locatie
De lessen Kinder- en Jongerenyoga worden gegeven op een locatie in Nes aan de Amstel en in het MOC-gebouw, Lindenlaan 75 te Amstelveen.

In de studio wordt gewerkt met kleine groepen.Kinderyoga: van 4-7 jaar en 8-12 jaar
Jongerenyoga: van 13-18 jaar
Verder geef ik yogalessen op
Scholen en naschoolse opvangDe groepsgrootte gaat in overleg.